Ricciardone: Şanlıurfa bir dünya kenti haline gelmiş.
Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone ve eÅŸi bayan Ricciardone GüneydoÄŸu gezisi kapsamında Åžanlıurfa’ya geldi. Francis Joseph Ricciardone ve eÅŸi bayan Ricciardone’nin onuruna Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan akÅŸam yemeÄŸi verdi.
Ricciardone’nin onuruna Åžanlıurfa Hilton Garden Inn otelinde verilen akÅŸam yemeÄŸine Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve eÅŸi demet Okutan, Åžanlıurfa Belediye BaÅŸkanı A. EÅŸref Fakıbaba ve eÅŸi Gül Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu katıldı. Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile hatıra fotoÄŸrafı çektiren Büyükelçi Ricardonne burada yaptığı açıklama yaparak, Åžanlıurfa’nın bir dünya kenti haline geldiÄŸini söyledi.
Daha önce Adana konsoloÄŸluÄŸu yapan Ricciardone seneler önce Åžanlıurfa’ya geldiÄŸinden farklı, bambaÅŸka bir ÅŸehir bulduÄŸunu belirterek, “İnanılmaz derecede büyümüÅŸ, geliÅŸmiÅŸ, zenginleÅŸmiÅŸ ve turistler için cazip bir ÅŸehir olmuÅŸ. Dün akÅŸam çok güzel bir yerde yemek yedik kale manzarası çok güzel ve Balıklıgölü de hatırlıyorum eskiden bu kadar bakımlı ve güzel deÄŸildi. Åžehir ÅŸu anda çok parlak, temiz ve cazip hale gelmiÅŸ durumda. Ayrıca çok önemli bir fabrika domates ve domates salçası üretimi için çalışıyor. Çok güzel yatırımlar bunlar. Amerikan firmalarının da gelmesini istiyoruz Åžanlıurfa’ya. Åžanlıurfa’nın bu seviyeye gelmesinde emeÄŸi geçenleri tebrik ediyorum. Ekonomi bakımından demokrasi bakımından hatta daha çok turist gelecektir. Åžanlıurfa’yı desteklemek turizm, ticaret her ÅŸeyi katkıda bulunmak istiyoruz bu güzel bir fırsat” dedi.
Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, Åžanlıurfa’nın geleceÄŸiyle ilgili projeler hazırladıklarını belirterek, “Haleplibahçe’de büyük müzeler yapıyoruz. İki seneye kadar tamamlamış olacağız. Sayın büyük elçinin ziyaretini önemsiyoruz. Sayın büyükelçinin ilimizle ilgili kanaatleri önemli. Çünkü o dışarıdan bir gözle bakıyor. DiÄŸer dünya ülkeleri ve batı ülkeleriyle kıyaslama yaparak bakıyor. Daha önceki geliÅŸiyle bu geliÅŸi arasında büyük fark olduÄŸunu belirtti. Bu geliÅŸiyle büyükelçinin asıl amaç Åžanlıurfa’yı Mardin’i ve bölgeyi tanıtmak, basın aracılığıyla mesajlar vererek Åžanlıurfa’nın güzelliklerini kamuoyuna yansıtmak olduÄŸunu aktardı. İlimizin daha tanıtımı bakımından belediye baÅŸkanımız ve diÄŸer arkadaÅŸlarımızla birlikte kendilerine bilgileri aktaracağız. Ben de Åžanlıurfa’nın bu günlere gelmesinde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Åžanlıurfa’yı daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor. Biz bu günkü Urfa’nın sanki uçağın kalkış noktası olduÄŸunu biliyoruz. Urfa’nın bölge barışına Türkiye’nin huzuruna çok önemli katkıda bulunacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
KonuÅŸmaların ardından Büyükelçi Francis Joseph Ricciardone ve eÅŸi bayan Ricciardone Åžanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve beraberindekilerle onuruna verilen akÅŸam yemeÄŸine katıldı.
YemeÄŸin ardından Ricciardone ve Vali Okutan Balıklıgölü gezerek balıklara yem attı. Balıklıgöde hatıra fotoÄŸrafı çektiren Ricciardone çift maÄŸarayı da gezdi.