Şanlıurfa Belediyesi tarafından Emirgan durakları ve SGK arasında yapılan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olan yürüyen merdivenli üst geçitte görenleri düşündüren görüntüler ortaya çıkıyor.
BüyükÅŸehir Belediyesi olma yolunda ilerleyen Åžanlıurfa Belediyesi tarafından 21 Mart 2011 tarihinde ihalesi gerçekleÅŸtirilen ve 09 Ekim 2011 tarihinde yaklaşık 1 milyon lira maliyetle yapımı tamamlanan yürüyen merdivenli üst geçit vatandaÅŸların ilgisinden yoksun kaldı.
Kentin en iÅŸlek noktaları olan Abide KavÅŸağı, Bahçelievler Mahallesi ile birçok noktayı bir birine baÄŸlayan Atatürk Bulvarı üzerinde yayaların saÄŸlığı ve trafik emniyeti için büyük önem arz eden üst geçit, her ÅŸeye raÄŸmen kullanılmıyor.
Yürüyen merdivenli üst geçidin hemen yanından yoÄŸun araç trafiÄŸine raÄŸmen geçmeye çalışan vatandaÅŸlar ilginç görüntülere de neden oluyor. Araç trafiÄŸi arasında karşıdan karşıya geçmek isteyen bazı vatandaÅŸlar ise yoÄŸun araç trafiÄŸi nedeniyle baÅŸarısız olunca mecburen üst geçidi kullanmak zorunda kaldı.
Yapıldığı günden bu yana Åžanlıurfa Belediyesi ve İl Emniyet MüdürlüÄŸü Trafik Åžubesi tarafından yapılan tüm uyarı ve önlemlere raÄŸmen üst geçidin kullanılmaması insanların can güvenliÄŸini önemsemediÄŸini de ortaya çıkardı.